oprichten lokale parkwerkgroep

In de landelijke groep, met Putten als episch centrum, zijn we tot de conclusie gekomen dat er per park 1 of 2 aanspreekpunten komen die in contact staan met de centrale werkgroepgroep Stop de jacht op bewoners van parken.

De bedoeling is dat 1 afgevaardigde van de landelijke groep in contact komt met het aanspreekpunt van het betreffende park en de inventarisatie van de problematiek  bespreekt.

Vervolgens wordt er een plan van aanpak vormgegeven.

U zult begrijpen dat informatie die wij vragen essentieel is voor een juiste beeldvorming die bijdraagt aan een maximale kans op legalisering van uw park. Beantwoord a.u.b. bij aanmelding(inschrijving) de gestelde vragen.

 

 

Geen urgentie

Woonplaats: Hattemerbroek
Bericht inhoud:
Ik heb nu een gedoogbeleid tot april 2019. Geen recht op urgentie. Deze is afgewezen. Ben druk bezig weer terug te keren in de maatschappij na scheiding, en hierdoor mentale gezondheid.
Heb het gevoel dat alles wat ik nu heb opgebouwd straks weer in elkaar valt. Want waar moet ik wonen met mijn kind?

Reactie bestuur:

deze bewoner verteld de situatie die voor velen hetzelfde is.
Op dit park hebben de bewoners de handen ineen geslagen en hebben een eigen werkgroep opgericht om zo de krachten te bundelen. Samen staan we sterk ism met onze aanpak.

Andere parken kunnen eenzelfde aanpak bewerkstelligen om zo tot een acceptabele oplossing te komen voor de problemen van huisvesting.

 

Verenigt u!!

Noodkreet

Woonplaats: Putten
Bericht inhoud:
hallo, ik heb mij al een poos geleden aangemeld dat ik van het park zou moeten en dat begint
nu toch wel echt een probleem te worden. Hoe kunnen jullie mij helpen hiermee . Graag een berichtje ook als het niet kan want dan weet ik dat ik zo snel mogelijk iets anders moet zoeken.

ik  hoor graag snel van jullie.

Reaktie bestuur: Wij hebben middels onze frontman Zeger Wijnands contact gezocht met deze persoon en de situatie besproken. Doel: een passende oplossing voor deze bewoner ism de gemeente Putten en de parkeigenaar.

Handhaving

Woonplaats: Oisterwijk
Bericht inhoud:
Zit in hetzelfde schuitje. Ben 64 jaar. Sta ingeschreven als woningzoekende, maar nog niet lang genoeg. Kan geen kant op. Heb een brief gekregen met “ voornemen tot handhaving”. Met daaraan gekoppeld een dwangsom van 20.000 euro.
Zit in een eigendomchalet op een net particulier park.

 

Persoonsgegevens bekend bij redaktie.

bestuur van: Stop de jacht op bewoners van parken.

Bovenstaande medelander heeft zich ook bij ons aangemeld,  leest u dit en zit u in een vergelijkbare situatie, of wilt u uw verhaal aan ons kwijt, uiteraard zonder dat uw  persoonlijke gegevens op straat komen?

Geef u ook op en wordt lid, samen maken we een VUIST.

schrijnende situatie

Woon al 13 jaar op vaste plek in een recreatiewoning in Putten. Maar het is eigenlijk  geen park.
Mijn oude  moeder, dementerend,  woont op manterzorg afstand in dezelfde situatie.
Op deze wijze kan ik haar bijstaan met zorg. De gemeente ziet dit duidelijk anders.
Na een behoorlijke aanvaring met gemeente worden wij gedoogd tot eind December 2019.
Ben echter niet voornemens mijn moeder te verhuizen met alle gevolgen van dien, ik ga dan ook de strijd aan met de betreffende gemeente.

Dit is weer een voorbeeld hoe er door gemeente Puten in dit geval ,met mensen omgegaan wordt. Geen democratie en een menselijke maat, maar pure handhaving en burocratie.

Tijdelijke woonvergunning in plaats van dwangsom weer in beeld in Putten

Er komt mogelijk toch een tijdelijke woonvergunning voor Puttenaren die illegaal permanent wonen in een recreatiebungalow en daar door de gemeente Putten worden weggejaagd.

Dat laat verantwoordelijk wethouder Koekkoek weten op vragen de Stentor. De wethouder is bezig met het opstellen van een Notitie Handhaving. Hij verwacht dat die op korte termijn klaar is. De tijdelijke woonvergunning is onderwerp van de Notitie Handhaving.

Lees verder over dit bericht van 28-12-2018 in de Stentor.